The Voice Kids gaat weer van start

Vanaf vanavond is The Voice Kids weer terug bij RTL 4. Een week geleden wist Jim The Voice of Holland te winnen. Nu de ‘volwassen’ editie erop zit, is het de hoogste tijd voor The Voice Kids. In het zevende seizoen is er wel iets anders dan in de vorige seizoenen.

Zo zijn er nu vier coaches in plaats van drie. Wederom zullen Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B. in de rode stoelen plaats nemen. Vanaf nu is daar een vierde stoel bijgekomen voor Douwe Bob. De zanger werd vorig jaar aangekondigd als nieuwe coach. Zelf heeft de zanger er veel zin in. ‘Ik ben hier gekomen met één missie, en dat is winnen’!

Met de komst van Douwe wordt de strijd intenser dan ooit. Nu kunnen de jonge kandidaten kiezen uit vier coaches. Voor wie zullen de kandidaten gaan kiezen? Voor Douwe is dit een hele nieuwe ervaring. Hij vond het vorig jaar dan ook behoorlijk spannend om op het podium te staan als coach.

Amper twee jaar geleden stond Douwe op een ander groot podium. Hij mocht Nederland namelijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Slow Down wist de zanger de finale te halen. Hij eindige uiteindelijk als elfde.

De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Zij zijn al jaren dé gezichten van The Voice of Holland en The Voice Kids. Er is ook een rolletje weggelegd voor Jamaï Loman. Hij mag verschillende kandidaten ‘overvallen’ met een ticket om auditie te doen bij The Voice Kids.

De kandidaten zullen gaan strijden voor een plek in de grote live finale. Deze live finale zal plaats vinden op vrijdagavond 20 april. Voordat de finale plaats vindt zijn er eerst vier Blind Auditions. Vervolgens zijn er drie Battles en één Sing-off. De winnaar ontvangt een studiebeurs van maar liefst €25.000,-.

The Voice Kids is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *