SBS6 op oudjaarsavond met Het Jaaroverzicht van NU.nl

SBS6 op oudjaarsavond met Het Jaaroverzicht van NU.nl

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In samenwerking met Nederlands grootste nieuwssite NU.nl zendt SBS6 op oudjaarsavond om acht uur voor het eerst Het Jaaroverzicht van NU.nl uit. In deze speciale uitzending komen de hoogtepunten van het nieuws in 2014 aan bod.

Dit was het jaar van de eerste Koningsdag, de landing van de ruimtesonde Rosetta, de successen van de Common Linnets bij het Eurovisie Songfestival en van onze sporters bij de Olympische Spelen en het WK Voetbal. Maar 2014 gaat ook de geschiedenis in als het jaar van de ramp met de MH17, de uitbraak van het Ebola-virus en de opmars van terreurorganisatie IS. Dit en meer in Het Jaaroverzicht van NU.nl.

Henny Huisman presenteert aansluitend om half 9 De 25 meest onvergetelijke tv-momenten van 2014. Daarna tovert Het Beste van Komt een Man bij de Dokter een lach op ieders gezicht met de verfilmingen van de leukste moppen en sketches voor jong en oud. Vervolgens schakelt SBS6 live met de Hofvijver in Den Haag waar Do en Xander de Buisonjé het grootste oudejaarsfeest van Nederland presenteren.

Het Staatsloterij Oudejaarsfeest wordt een spektakel met prachtige optredens van Do, Xander en twee andere artiesten die later bekend worden gemaakt. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de uitslag van de Staatsloterij Oudejaarstrekking en de spectaculaire vuurwerkshow. Het is voor het eerst sinds 250 jaar (in 1749) dat er weer groots vuurwerk wordt afgestoken vanaf de Hofvijver. SBS6 luidt het nieuwe jaar dus letterlijk knallend in!