Bed and Breakfast: Potverdriedubbeltjes

Bed and Breakfast: Potverdriedubbeltjes

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer maandag en dus tijd voor Bed and Breakfast. In de tweede aflevering van het seizoen stonden onder andere Gijs en Emmy centraal. Zij waren één van de drie koppels. Vooral Emmy nam graag het woord. Zo hield zij onder andere van handdoeken én van mannen. Of het ook in die volgorde is, is mij niet helemaal duidelijk. Maar eerlijk gezegd wil ik het verder ook niet weten.

'Voel je thuis in ons huis' was een uitspraak van Emmy. Deze uitspraak deed zij voor Sandra en Rodger, het tweede koppel. Daarna kwamen ook Kees en Arjan, het derde koppel, langs bij Gijs en Emmy. Het eerste logeerpartijtje was hiermee een feit. Ik denk nu heel erg in verkleinwoordjes. Dit komt door Emmy, die de hele tijd met de koppels praat alsof het kleine kinderen zijn. 

Nadat de twee koppels de kamers bekeken, was het tijd voor een uitje (weer een verkleinwoordje). Emmy besloot iedereen mee te nemen naar een soort museum. Zij had er zoveel zin in, dat zij de rondleiding zelf gaf. De twee andere koppels konden het wel waarderen. Er was wel degelijk passie voelbaar bij Emmy. Emmy had er zin in, heel veel zin in. Laat dat nu goed uit komen, wat Emmy vindt alles leuk! Hoe leuk is dat?!

De nacht was voorbij en dus werd het tijd voor de tips. Sandra wilde vooral weten of de badjes werden gewassen. Nou en of die werden gewassen. Emmy voelde zich een beetje aangevallen volgens mij. Rodger was een echte koffiedrinker. Hij vond het jammer dat hij niet zelf kon kiezen voor zijn eigen koffie. De koffie van Emmy smaakte hem niet... Kees en Arjan vonden het ontbijt heel goed en hadden verder weinig aan te merken.

De tweede Bed and Breakfast die beoordeeld werd, was van Kees en Arjan. Deze twee mannen zijn al meer dan twintig jaar samen. Zij leerden elkaar kennen bij een concert van BZN. Vooral Arjan is een groot fan van deze Volendamse band. Hun Bed and Breakfast staat in Bergeijk. Het staat als een huis, letterlijk! Vooral Gijs en Emmy waren overdonderd.

Emmy is voor het eerst sprakeloos. Maar dat is, gelukkig voor haarzelf, maar van korte duur. Zo voelde Emmy meteen aan het dekbed. Dat werd gelukkig al snel goedgekeurd. Stel je voor dat het dekbed niet goed zou zijn. Dan hadden Kees en Arjan wel een probleem volgens mij hoor. Ik hoorde Emmy zelfs zeggen 'potverdriedubbeltjes'. Een woord die je vandaag de dag niet veel meer hoort. Tenminste, ik hoor het niet vaak meer.

Kees en Arjan hadden een paard en koets geregeld. Zo gingen zij een soort kerk en klooster bezoeken. Zowel Gijs en Emmy als Rodger en Sandra konden het wel waarderen. Daarna was het al snel tijd om te gaan slapen. Sandra vond hun kamer helemaal 'in hun sfeertje'. De kamer werd vooral goed ontvangen, zeker door de jacuzzi in de kamer. Waar vind je dat nu nog?

Maar Emmy is weer typisch Emmy. Zo kwam zij erachter dat ze iets miste. Toen zij in bed lag, miste zij zogenoemde tissues. Ik wist niet wat ik hoorde. Waarom zou je die missen? Dat zou ik zelf mee nemen. Maar daar bleef het niet bij. Ook miste Emmy een rekje voor de handdoeken in de badkamer. Daarnaast miste zij een plankje in de badkamer voor haar spulletjes.

Kees en Arjan hoorden de 'tips' aan. Hier doen zij toch niets mee. Vooral Kees is erg tevreden over zijn Bed and Breakfast. Dus waarom er tips gegeven worden, is mij een raadsel. Ook Rodger had nog wel een kleine tip. Toen hij in de jacuzzi lag, miste hij een glas champagne. Die had Arjan hem graag willen geven. Maar ja, dit zijn zulke kleine dingetjes.

Als laatste werd de Bed and Breakfast van Rodger en Sandra beoordeeld. Toen Arjan aankwam leek hij wel op Inspector Gadget. Zij vonden hun kamer dan ook helemaal in orde. Ook Gijs en Emmy vonden het een leuke kamer. Zij hadden niet heel veel tips voor Rodger en Sandra. Toch had Gijs ook een tip(je). Zo miste hij een klein lampje in de badkamer. Arjan en Kees hadden totaal geen aandachtspunten. Zij waren bijzonder tevreden over de gastvrijheid van Rodger en Sandra.

Na de drie beoordelingen werd het tijd voor de einduitslag. Welke Bed and Breakfast zou deze aflevering winnen? Nou ik vond vooral Arjan en Kees heel erg goed. Zij hadden tot alles in de puntjes (sorry, verkleinwoord) geregeld. Qua netheid, qua gastvrijheid, alles leek te kloppen. Zij wisten dan ook deze aflevering te winnen. Volgens mij dacht Emmy dat zij en Gijs zouden winnen. Maar helaas, de overwinning ging toch echt naar Arjan en Kees.

Het was weer een gezellige aflevering. Vooral de verkleinwoordjes vond ik leuk. Lekker gezellig ouderwetse woorden die Emmy uitsprak. Ik kijk nu alweer uit naar volgende week! Dus denk ik nu hardop; is het alweer maandagavond? Want dan is het leuke Max programma weer te zien!

Bed and Breakfast is iedere maandagavond om 21.15 uur te zien bij Max op NPO 1.

Tot volgende week!

Foto: Max