Holland's Got Talent keert terug op de zaterdagavond

Holland's Got Talent keert terug op de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De meest bijzondere talentenjacht van Nederland, Holland's Got Talent, keert op 5 januari 2019 terug bij RTL 4. Het tiende seizoen van de populaire talentenjacht zal dan op de zaterdagavond te zien zijn.

De talentenjacht is ook wel eens op de vrijdagavond, na Goede Tijden, Slechte Tijden, uitgezonden. Maar nu kiest RTL 4 voor de zaterdagavond. Vanaf 20.00 uur dan de kijker weer volop genieten van al het talent wat er in Nederland rondloopt. 

Het tiende seizoen is natuurlijk een feestje op zich. Want het is een jubileumseizoen vol met allerlei verschillende acts. Het talent vliegt je soms letterlijk om de oren. Of het nu zingen, acteren, dansen of goochelen  is, niets is voor Holland's Got Talent te gek. Het is aan de jury of een act goed genoeg is voor een volgende ronde.

De vier juryleden kunnen dit aangeven door middel van een rood kruis. Wanneer zij die laten verschijnen, dan zijn zij niet onder de indruk van de act. Maar is een act wel goed, dan bestaat er een kans dat er op de Golden Buzzer wordt gedrukt. Dit gebeurd wanneer één van de juryleden een act heel erg goed vindt. De act plaatst zich vervolgens direct voor de liveshows.

Wel is er iets veranderd aan de jury. Gordon is namelijk overgestapt van RTL naar SBS. Zijn plek achter de jurydesk is overgenomen door Paul de Leeuw. Naast hem zit Chantal Janzen gevolgd door Dan Karaty en Angela Groothuizen. Ook heeft de talentenjacht een nieuwe presentator. Humberto Tan heeft het stokje van Johnny de Mol overgenomen. Hij stapte, net als Gordon, over van RTL naar SBS.

De jury zal zich overigens omver laten blazen door een tienjarig viooltalent en maken kennis met de bijzondere klanken, van een op het eerst gezicht stoffige seniorenband. Jongleren kun je met ballen, maar of dat in het tiende seizoen genoeg is voor een volgende ronde? De 28-jarige Bart verbaasde de jury door tijdens het jongleren te strippen. Paul kwam oog in oog te staan met een imitatie van 'zichzelf' wat leidde tot een zeer bizarre confrontatie.

De opnames van de auditie vonden weer plaats in theater De Spiegel in Zwolle. Daar konden de kandidaten zich op maken voor hun auditie. Het publiek kon de weg naar Zwolle ook weer vinden. Op de verschillende dagen waren goed bezocht. Iedereen wilde wel een glimp opvangen van zowel de juryleden als ook van de kandidaten.

Holland's Got Talent is vanaf 5 januari weer iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten