Beau van Erven Dorens ziet presentatie DWDD wel zitten

Beau van Erven Dorens ziet presentatie DWDD wel zitten

Geschreven door Pieter Jongsma

Beau van Erven Dorens ziet het wel zitten om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen bij De Wereld Draait Door. Voor het programma zou hij speciaal de overstap maken van RTL naar de NPO. Dat heeft de presentator laten weten in Broadcast Magazine.

“Er is natuurlijk maar één post waarvoor ik ooit naar de publieke omroep zou gaan: De Wereld Draait Door. Dat is voor mij hét programma, de enige reden om de overstap te maken“, laat Beau weten.

Volgens Beau is dat het meest haalbare programma om te mogen presenteren.  “In het midden van de avond in het midden van de samenleving met alle mensen die ertoe doen en er kijken anderhalf miljoen mensen naar. Met sport, cultuur, nieuws, muziek, humor, het ziet er goed uit, het is los. Kortom, werkelijk koren op mijn molen.”

Toch denkt Beau dat zijn droom niet uitkomt.  “Mijn grote pech is alleen dat hij zo verschrikkelijk goed is… Ik vind Pauw en Jinek ook heel goed, maar hoe Matthijs high en low culture met elkaar verbindt op een manier die helemaal niet onecht voelt; je wilt gewoon bij Matthijs op de koffie en over van alles en nog wat praten.”

Foto: RTL/William Rutten