Bed and Breakfast: 'Spullen van de Action'

Bed and Breakfast: 'Spullen van de Action'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer zondag en dus tijd voor Bed and Breakfast (BenB). In totaal staan er weer drie koppels klaar om lekker bij elkaar te gaan slapen. De eerste BenB is van Peter en Marcel. Zij runnen een BenB in Delden. Vooral Peter valt direct op met zijn Duitse accent. Ik houd persoonlijk erg van accenten, dus Peter heeft een streepje voor.

Johan en Jeanet komen als eerste langs. Meteen wordt duidelijk dat Jeanet wel overweg kan met een lange stok. Die heeft ze nodig om het luikje aan het plafond te kunnen sluiten. Want je wil in de ochtend niet wakker gemaakt worden door zonlicht. Stel je toch eens voor. Vervolgens kwamen ook Linda en Denis langs. Zij mochten in een klein huisje slapen, wat ze maar wat leuk vonden.

Met een speciale tandem gingen de koppels naar een museum. Deze verplichte uitstapjes zijn altijd zo bijzonder. Vooral wanneer iedereen met koeien mag knuffelen. Tot zover is er weinig aan de hand. Het ziet er echt leuk uit, bijna alsof je het zelf ook zou willen doen. Maar daarna eten de koppels een broodje vlees…. weg gezelligheid!

Na de nacht en ontbijt komen de tips. Johan ging helemaal los! Hij vond de wc-bril te los zitten en de tafel naast het bed moest weg. Linda en Denis waren wat vriendelijker. Zij vonden een dubbel stopcontact wel prettig. Vooral Denis vond het prettig. Hij wilde graag zijn telefoon op kunnen laden!

Als tweede was de BenB van Linda en Denis aan de beurt. Peter en Marcel kijken hun ogen uit. Alleen de plastic bloemen vinden zij niet fijn. Zij houden meer van het echte werk. Marcel herkende overigens dingen van de Action. Dat vond ik persoonlijk een hoogtepunt van deze aflevering.

Jeanet was helemaal wild van de snufjes in haar kamer. Alles vond ze zo geweldig dat ze maar moeilijk met beide benen op de grond kon blijven staan. Ze sprong bijna een gat in de lucht, zo blij was zij. Maar ze vond de kamer wel een beetje wit, te wit.

Het verplichte uitje ging over ijs. Zo gingen zij allerlei ijsjes proeven. Daarna moesten de koppels hun eigen broodjes bakken voor het ontbijt. Nou als ik iets niet wil, is het wel verplicht bakken! Daar betaal je toch niet voor? De koppels vonden het wel leuk om te doen. Ik zou zelf zeker weigeren, wat een rare opdracht.

Marcel en Peter waren niet blij met het lampje onder het bed. Want als je uit bed stapt, ging er een lampje onder het bed automatisch aan. Maar dat vinden Linda en Denis een smaakkwestie. Ja, zo kun je het ook noemen inderdaad. Johan vond het lampje overigens wel weer fijn. Dus in feite heeft Linda haar punt gemaakt.

Het derde BenB wat beoordeeld ging worden was van Johan en Jeanet. Zij hebben ontzettend veel dieren bij hun huis, waaronder ezels. Bij de aankomst van Peter en Marcel viel dat meteen al op De mannen vonden de dieren maar wat leuk! Maar Denis had andere zorgen, weer het stopcontact. Volgens Linda is hij telefoonverslaafd. Nou dat denk ik ook wel. Als dat het eerste is waar je aan denkt?

Als uitje werd er gekozen voor een wandeltocht met de ezels. De dieren waren best koppig, maar daar staan de dieren ook om bekend. De koppels genoten wel van deze wandeltocht. Even was ik bang dat ze op de ezels gingen zitten, maar dat viel gelukkig mee. Daarna gingen de koppels nog gezellig wijnproeven. Je mocht zelfs de wijn doorslikken! Nou hoe attent is dat!

Marcel en Peter kregen echt een vakantiegevoel bij Johan en Jeanet. Alleen het bed was niet hard genoeg. Ook de handdoeken waren te klein. Peter gaf een demonstratie hoe hij zich afdroogt. Dat vond ik zoveel informatie, ik moest dat even verwerken. Linda miste een gastendoekje op haar kamer. Een gastendoekje? Je hebt handdoeken in de badkamer en je krijgt geen gasten? Je slaapt in een BenB! Maar ja, klagen mag in dit programma.

Na alle overnachtingen was het tijd voor de einduitslag. Welk koppel komt als beste uit de bus? Als beste werd de BenB van Johan en Jeanet beoordeeld. Nou ik gunde het iedereen van harte. Ieder koppel heeft er prima werk van gemaakt. Alleen die uitstapjes, die sla ik zelf liever over.

Nog één ding, BenB is de komende twee weken niet te zien. Zondag 17 maart is het programma weer terug!

Tot dan!

Foto: Omroep Max