Must-see van de week: Peaky Blinders
Bron: Flickr.com

Must-see van de week: Peaky Blinders

Geschreven door Liam Rensink

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Liam.

Nu er meer tijd is om te netflixen, is er niks beter dan bingewatchen. Mijn tip om te kijken is dan de inmiddels Netflix klassieker Peaky Blinders. 

Peaky Blinders vertelt het verhaal van de familie Shelby die onder leiding van Thomas Shelby proberen het grootste gokkantoor van Birmingham te creëren. In de serie zie het Birmingham van net na de Eerste WereldOorlog en dat is ook te merken aan de personages die kampen met trauma’s die zij aan de oorlog te danken hebben. In de andere seizoenen word je steeds verder mee in de tijd genomen. Zo wordt gokken legaal en is de opkomst van telefoons te zien, waardoor het voor de Peaky Blinders niet tot Birmingham beperkt blijft.

Inmiddels staan de eerste vijf seizoenen van de serie op Netflix en  is er door de maker ( Steven Knight) bevestigd dat er nog twee seizoenen bij komen en dat het verhaal daarna af is, maar hij sluit niet uit dat er een film of een spin-off van de serie komt.

Steven Knight heeft zijn inspiratie voor de serie te danken aan de verhalen van zijn ouders. Zijn moeder was vroeger een loopjongen voor de bookmakers. Zij liep dus als achtjarige door de straten met een wasmand om zo de gokbriefjes te ontvangen. Steven Knight’s vader had ooms die bookmakers waren van de organisatie: Peaky Blinders. Dit is niet de enige overeenkomst die daadwerkelijk in de serie te zien. De ouders van Steven Knight waren woonachtig in Small Heath (arbeidersbuurt in Birmingham) waar ook een groot deel van de serie zich afspeelt.