Must-see: 'Gevangenisserie Vis a Vis is rauwer dan Orange Is The New Black'
Bron: Netflix

Must-see: 'Gevangenisserie Vis a Vis is rauwer dan Orange Is The New Black'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Pieter.

Deze week zet ik de Spaanse serie Vis a Vis in het zonnetje. Deze serie speelt zich net als de populaire Netflix-serie Orange Is The New Black af in een vrouwengevangenis, maar in de serie Vis a Vis is er meer ruimte voor verhalen van buiten de gevangenis. Vis a Vis is rauwer en minder traag dan Orange Is The New Black. In de serie volgen we de ietwat naïeve gevangene Macarena, gespeeld door de Spaanse actrice Maggie Civantos.

Macarena komt naar eigen zeggen onschuldig in vrouwengevangenis terecht. Ze krijgt een straf van zeven jaar, maar vertelt haar ouders dat ze slechts even op vakantie gaat. Naarmate het verhaal vordert, wordt al snel duidelijk dat Macarena helemaal niet zo onschuldig is als ze lijkt. Ze raakt meerdere malen in conflict met haar mede gevangen, waardoor ze vaak in moeilijkheden word gebracht. Alle seizoenen van Vis a Vis zijn te zien op Netflix.

En het goede nieuws: eind juli komt Netflix met een spin-off van de serie!