GTST Zomer-blog: Billy voert druk uit op dochter Shanti
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Billy voert druk uit op dochter Shanti

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

De gehaaide Billy de Palma was de schrik van Meerdijk. Nadat zij getrouwd was met Ludo, was iedereen nog meer in shock door haar. Maar al snel zette Ludo de scheiding in en was het even gebeurd met Billy. Ze kon zich weer volop focussen op haar ‘bijzondere’ werkjes. Zo wilde zij haar dochter Shanti hiervoor inzetten. 

Eigenbelang

Zo kocht Billy café De Koning van Lucas. Ze gaf het cadeau aan Shanti. Voor Shanti was het een mooi gebaar van haar moeder. Maar in werkelijkheid was het puur eigen belang van Billy. Haar criminele werk kon zo prima doorgaan. Niemand die erachter zou komen. Toch kwam Daan achter de praktijk van Billy. Hij lichtte meteen Rik in. 

Voor Rik was het lastig. Zou zijn vriendin hem wel geloven? Hij besloot om haar toch in de lichten over haar moeder. Shanti kan niet geloven dat ze alweer in de mooie praatjes van haar moeder is getrapt. Meteen wil ze dat haar moeder stopt met deze praktijken. Zij wil haar geld op een eerlijke manier verdienen. 

Nieuwe kansen

Na lang wikken en wegen besluit Billy om haar leven te beteren. Zij wil in het buitenland een nieuw leven opbouwen. Maar alleen als Shanti met haar mee zou gaan. Voor Shanti een lastige keuze. Kiest ze voor haar moeder of voor haar relatie met Rik. Ze zijn nog maar net bij elkaar, maar ze is wel gek op hem. De druk van haar moeder neemt toe. Ze besluit om met haar moeder mee te gaan. Ze wil Meerdijk achter zich laten, zonder afscheid te nemen.

Gelukkig weet Rik nog op tijd om Shanti aan te spreken. Hij wil niet dat weggaat. Ze hebben samen een mooie toekomst voor zich. Dat kan ze toch niet zomaar laten schieten? Weer slaat de twijfel bij Shanti toe. Wil ze echt de kans op liefde verspillen? Ze denkt goed na en wil toch bij Rik blijven. Haar moeder is allesbehalve blij. Maar ze snapt de keuze van haar dochter. 

Met pijn in het hart neemt Billy afscheid van Meerdijk en van Shanti. Zij wil haar leven gaan beteren. Maar zal dat haar ook gaan lukken? Kan ze wel lang zonder haar dochter? De twee groeiden de laatste tijd juist weer naar elkaar toe. De kans dat Billy oma wordt is ook groot. Shanti en Rik proberen namelijk een gezin te starten. Zal Billy een typische oma zijn? Komt ze haar kleinkind bewonderen?

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.