GTST-blog: Zorgen om Ludo groeien met de dag
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Zorgen om Ludo groeien met de dag

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het leven van de familie Sanders staat volledig op zijn kop. Na maanden van vermissing is Ludo eindelijk weer in Meerdijk. Al kan hij het zelf amper geloven. Verzwakt en uitgedroogd werd hij het ziekenhuis in gebracht. Gelukkig mocht hij thuis verder aan zijn herstel werken. Dat loopt nog niet geheel vlekkeloos.

Dankzij een kraai en een briefje werd Ludo gevonden. Lichamelijk is hij dan wel in Meerdijk, maar geestelijk is hij nog ver weg. Misschien nog wel verder weg dan het booreiland waar hij maanden verbleef. Het is voor Janine dan ook moeilijk om te zien hoe zwaar Ludo het heeft. Ze doet vrijwel alles om hem bij te staan. De hulp lijkt nog niet geheel te zijn aangekomen. 

Wanneer Anton en Linda op bezoek komen, is Ludo verrast om ze te zien. Linda stelt de ene na de andere vraag. Dat is allemaal nog te veel voor Ludo. Het eten gaat ook nog niet optimaal. Hij moet langzaam weer leren eten. Dat is dan allemaal het lichamelijke gedeelte. 

Op zakelijk gebied speelt er ook van alles. Nina heeft het veilinghuis verkocht aan Richard en Billy. Een dag voordat haar vader gevonden werd. Richard kan niet wachten om Ludo het ‘heugelijke’ nieuws te vertellen. Voor Nina is dat een drama, dat mag niet gebeuren. Ze wil haar vader zelf vertellen wat er is gebeurd. Maar hoe pakt ze dat precies aan?

Zal dat wellicht helpen om de oude Ludo terug te halen? Het is wel duidelijk dat Ludo een zwaar trauma heeft opgelopen. Het zal nog een zware en vooral lange weg zijn voordat hij weer de oude is. Wordt Ludo überhaupt wel weer de oude? Zal hij weer weten te wennen aan zijn oude leven in Meerdijk? Neemt hij de hulp aan van Janine, van Anton en van de rest van zijn familie?

Dan blijft het nog onzeker wat er met Valentijn gebeurt. Hij is verantwoordelijk voor de vermissing van Ludo. Zal Ludo het zijn kleinzoon vergeven? Komt er een gesprek of blijft het zoals het nu is. Dan wordt het ook de hoogste tijd dat Stefano terugkeert om Ludo weer te zien. Ook Ludo’s andere dochter, Amy, zal dolgelukkig zijn om haar vader weer te zien. 

Feit is dat Ludo terug is. Alleen zal hij weer volledig de oude worden? Komt Ludo het trauma te boven? De tijd zal het leren. Janine zal er in ieder geval alles aan doen om haar geliefde te ondersteunen. Zij heeft eindelijk haar vermiste man terug. De rest komt wel, alles op zijn tijd. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.