Zó ben jij klaar voor Oranje: vier tips voor een EK-feestje

Zó ben jij klaar voor Oranje: vier tips voor een EK-feestje

Geschreven door Redactie

Zondag komt het Nederlands elftal voor de eerste keer in actie tijdens het EK voetbal. Met deze vier tips ben jij helemaal klaar voor de eerste wedstrijd van Oranje over drie dagen tegen Oekraïne.

Tip 1: Versier je straat

We hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar Nederland doet éindelijk weer mee aan een groot eindtoernooi en kleurt daarom helemaal oranje! Veel straten in Nederland worden weer versierd met oranjevlaggetjes en spandoeken om onze leeuwen te supporten. Is jouw straat al oranje?

Tip 2: Trek iets oranjes aan

Dit EK beleven we vanwege de coronabeperkingen niet met elkaar in de kroeg, maar thuis met een klein gezelschap. Dat mag de pret niet drukken, want je kan je alsnog in het oranje uitdossen. Of nu je toch thuis zit, wat dacht je van deze oer-Hollandse pantoffels? Pootjes omhoog en genieten maar!

Tip 3: Luister EK-muziek

Wat is een EK zónder EK-hits? Niks! Een hoop artiesten zijn weer de studio ingedoken om een oranjeplaatje te maken. André Hazes, rapper Donnie & Frans Duijts en zelfs Nienke Plas, maar onze favoriet is de ode van acteur Frank Lammers aan onze bondscoach Frank de Boer, die op nummer 1 staat in iTunes!

Tip 4: Eet en drink in stijl

Om het Oranje-gevoel compleet te maken kan je niet zonder déze oranjebekers, voetbalbordjes, oranje én voetbalveld servetten, cocktailprikkers en voetbal onderzetters, want het Nederlands elftal kijken gaat niet op een lege maag. Steek de barbecue maar vast aan, want het EK-feestje kan beginnen!