GTST Zomer-blog: Bloederige dag die Meerdijk niet snel vergeet
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Bloederige dag die Meerdijk niet snel vergeet

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Wat begon als een fijne dag eindige in een drama. Jojo en Ilyas maakten plannen om te gaan samenwonen. Ze hadden het rijk voor hun alleen. Nina, Bing en de kinderen zijn een paar weken de deur uit. Dus kunnen Jojo en Ilyas er het er lekker van nemen. Genieten is wat ze zeker deden. Het geluk staat ze dan ook niet in de weg. 

Wanneer Marwan, de broer van Ilyas, om hulp vraagt in de Buurtsuper, springen Jojo en Ilyas meteen te hulp. Als een soort ingeving is Marwam ineens op het rechte pad gekomen. Zijn leven stond het afgelopen jaar volledig op zijn kop. Zo werd hij ineens vader en zag hij zijn leven veranderen. Hij wil het juist nu goed doen, vooral voor zijn zoontje Tom. 

Dus heeft hij een maaltijdbox bedacht. Iedere dag lekkere en vooral verse artikelen met een recept van hun moeder. Kortom een idee die nogal voor veel werk zorgt. Dus hielpen Jojo en Ilyas gezellig mee. Wanneer Marwam de deur uit gaat, gaat er iets gruwelijk mis in de Buurtsuper. 

Steekpartij

Twee onbekenden komen op een scooter richting de Buurtsuper. De één trekt een mes en loopt recht op Ilyas af. Hij kan zich niet eens verweren, hij ziet niet eens wat er gebeurt. Maar hij krijgt een mes in zijn buik. De onbekende dader vlucht er na de steekpartij vandoor. Op de scooter, weg uit Meerdijk.

Jojo, die in het magazijn aanwezig was, hoorde dat er iets gebeurde. Zij ziet hoe Ilyas in een plas bloed ligt. Marwam komt ook terug en is in shock. De twee bieden meteen eerste hulp en bellen de hulpdiensten. Ilyas is bijna niet meer aanspreekbaar en trekt wit weg. Komt de hulp voor de zwaargewonde Ilyas nog op tijd? 

Kunstig voorwerp

Ilyas is niet de enige die gewond raakte. Ook Leon, de trouwe medewerker van Ludo, raakte zwaargewond. Hij had een afspraak in het veilinghuis met Richard. Nadat Ludo hem op straat zette, wilde Leon wraak. Hij wilde geheime informatie over Ludo verkopen aan Richard. Hier raakte Billy van op de hoogte. 

Haar plan was om Ludo met rust te laten. Zij wilde weer gelukkig zijn met Richard. Maar Richard wilde koste wat kost wraak nemen op Ludo. Dus had hij wel oren naar de samenwerking met Leon. Dus sprak hij in het geheim af met Leon om de informatie te achterhalen. Alleen de afspraak ging niet helemaal volgens plan. 

Niet Richard, maar Billy dook op. Leon was even in shock en wilde geen deal sluiten met haar. Toch probeerde Billy om Leon te overtuigen. Helaas wilde hij er niets van weten. Billy liet zich niet zomaar aan de kant zetten. Spontaan pakte Billy een kunstvoorwerp en sloeg Leon er mee op het achterhoofd. 

Leon zakte meteen in elkaar op de grond. Billy raakte volledig in paniek. Ze zag maar één uitweg: vluchten uit Meerdijk. Alleen moest ze haar ‘lopende zaken’ afwerken. Zo verkocht ze het veilinghuis terug aan Ludo. Maar daarvoor gaf ze een hoge positie binnen het veilinghuis aan Richard. De twee mannen staan nu schouder aan schouder. Met alle gevolgen van dien. 

Bedrogen 

Billy is natuurlijk korte tijd geleden bedrogen door Richard. Hij dook het bed in met zijn ex, Indra. Na een maandenlange voorbereiding van Janine, wist Indra voor een breuk te zorgen. Alleen bleef Billy gevoelens houden voor Richard. De strijdt tussen Richard en Ludo moest gewoon stoppen. Dus beloofde Richard beterschap. Iedereen weet inmiddels wel dat Richard geen man van zijn woord is. 

Nu is Billy gevlogen mét de geheime informatie over Ludo. Leon liet ze bloedend achter in het veilinghuis. Wat heeft ze met hem gedaan? Komt hij er nog bovenop en gaat hij achter Billy aan? Ze zal in ieder geval gevonden worden. Maar wie vindt haar eerder? Richard, Ludo of toch Leon? 

Best veel vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. De komende weken moet de kijker de zomer in met deze vragen. Vanaf maandag 30 augustus is GTST weer terug en zal het leven in Meerdijk volledig in het teken staan van deze bloederige dag. 

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!