Streaming Releases: Meltem, The Hand Of God en 22.Juli
Bron: RTL/Videoland

Streaming Releases: Meltem, The Hand Of God en 22.Juli

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Met alle streamingdiensten tegenwoordig is het bijna niet meer bij te houden wat gereleaset wordt en wat je écht moet gaan zien. Wij brengen je daarom twee keer per maand op de hoogte van de meest interessante en spraakmakende releases op Netflix en Videoland.

Meltem 

De Turks-Nederlandse vrouw Meltem zit in de creditcardfraude, waarmee ze onder de radar van de politie weet te blijven. Hoewel ze slim en doordacht is, heeft ze een zwakke plek: haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus. Meltem probeert haar vader uit de handen van de 'Mocro Maffia' te redden. Hiertoe gaat ze naar haar Turks-Duitse familie in Düsseldorf, die net als de Amsterdamse 'Mocro Maffia' in cocaïne handelt. Deze korte film is vanaf 10 december te zien op Videoland. 


 

The Hand Of God 

The Hand Of God gaat over een jongen, Fabietto Schisa, in het tumultueuze Napels van de jaren 80. Het is een relaas vol onverwachte geneugten, zoals de komst van voetballegende Diego Maradona, en een even onverwachte tragedie. Het noodlot speelt een rol, vreugde en tragedie lopen in elkaar over, en Fabietto's toekomst begint zich af te tekenen. The Hand Of God is vanaf 15 december te zien op Netflix. 


 

22.Juli

Het verhaal over de aanslagen in Oslo en Utøya op 22 juli 2011, verteld vanuit het oogpunt van journalisten, politie, medisch personeel en burgers. Op 22 juli 2011 ontplofte in een auto in het regeringscentrum van Oslo een zware, zelfgemaakte bom. Acht mensen werden gedood en tientallen raakten gewond. Terwijl de hulpdiensten arriveerden, voer de 32-jarige Anders Breivik naar het nabijgelegen eilandje Utøya, waar de jeugdleden van de Noorse Arbeiderspartij een zomerkamp hadden. Hij opende het vuur en vermoordde 69 jongeren. Het eerste seizoen van 22.juli is vanaf 15 december te zien op Netflix.