GTST-blog: Linda voelt zich weer als een vis in het water op de praktijk
Bron: RTL/Jasper Suyk

GTST-blog: Linda voelt zich weer als een vis in het water op de praktijk

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Linda en Saskia werken samen op de praktijk van Luuk Bos, maar Saskia heeft ook haar baan in de Koning. Het contact tussen Luuk en Linda is goed. Ze leent graag een van zijn boeken over Parkinson. Er ontstaat een concurrentiestrijd tussen Saskia en Linda als deze laatste een documentje van haar heeft aangepast. Als ze samen op de praktijk zitten bestelt Luuk pizza voor Linda en hemzelf. Onder de Meerdijkse vrouwen gaat het gerucht dat Linda wel wat in Luuk ziet.

Shanti is doorgedraaid en heeft zich op het balkon buitengesloten. Luuk Bos komt haar overhalen om weer naar binnen te gaan. Er volgt een gesprek tussen Rik en Shanti waar Luuk bij is. Dit verloopt goed. Shanti lijkt te ontdooien, zoent en vrijt met Rik. Als Rik het weer over de rechtszaak heeft, wordt Shanti boos en zegt dat hij Jasmijn eigenlijk nooit heeft gewild, zij er niet meer is, dus waarom houdt het hem zo bezig?

Rik gaat met Laura praten over de situatie thuis. Hij vertelt over haar verwijt, dat hij Jasmijn nooit heeft gewild en een gesprek met haar niet meer mogelijk is. Hij wil weg en vraagt Laura om op Shanti te letten. Als hij Shanti vertelt dat hij voorlopig elders gaat wonen, reageert zij koeltjes dat dat goed is. Ze hoort wel waarheen hij gaat. Saskia ziet dat Shanti drinkt op haar werk en vraagt of ze haar nagels wil doen. Daarop stelt Shanti voor een nagelparty te houden voor de dames.

Laura krijgt een uitnodiging van Jeff om naar Frankrijk te komen, maar Henk wil niet mee. Zij maakt vast een moodboard voor haar huis. Bij de Buurtsuper vertelt Henk dat ze die dag zullen horen of het bod op het huis is geaccepteerd. Dit wordt echter afgewezen. Saskia reageert dat ze het jammer vindt voor Henk en Laura, wat Laura erg verbaast. Henk besluit nog eens met de verkoper te gaan praten om deze over te halen het huis aan Laura te verkopen. Het lukt hem ze over te halen en hij brengt Laura het grote nieuws. Laura vertelt hem keihard dat ze alleen in het huis wil gaan wonen.

Bing is boos dat de politie niets doet aan de diefstal van Nola’s spullen. Daan kan hem ook geen advies geven. Bing gaat naar het huis van Chanel en wacht tot haar vader vertrokken is. Dan belt hij aan en vraagt haar de tas en jas van Nola terug te geven, want anders….. Nina is boos dat hij Chanel heeft bedreigd en ook Nola is boos. Als Bing en Nina buiten wandelen, komt de vader van Chanel op Bing af en trapt hem in elkaar. Bing strompelt met Nina naar huis en de dokter zegt hem een week geen prothese te dragen. Nola zorgt goed voor hem en Nina vindt ze samen op de bank terwijl ze een film kijken.

Nu Stefano weg is, moet Daan van Ludo zijn werk overnemen. Ludo krijgt steeds de voicemail als hij Stefano belt. Hij wil van Cato weten waar Stefano is, maar deze weigert dat te vertellen. Ludo ontslaat haar. Als Daan haar ziet staan terwijl ze haar spullen pakt, hoort hij dat ze is ontslagen. Hij neemt haar gelijk weer aan. Ludo gaat ook overstag; zij krijgt extra betaald en hij wil ook dat alle creditcards van Stefano worden geblokkeerd en hij wordt ontslagen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!