GTST-blog: Nieuwe baas van de Koning
Bron: RTL

GTST-blog: Nieuwe baas van de Koning

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Shanti heeft iemand gevonden die de Koning graag wil overnemen. Ze wil met haar in gesprek, dus kom ze op haar vrije dag naar de Koning om haar te ontmoeten. Wanneer Henk net weg gaat komt Gabrielle Bergsma binnen. Ze is gelijk al onder de indruk van de Koning. Shanti heeft wel een aantal voorwaarden voor haar, namelijk: dat ze het alleen verkoopt met overname van het personeel en dat de Koning blijft zoals het is. Gabrielle gaat hiermee akkoord. S’ Avonds belt Shanti op om het bod te accepteren. Om dit te vieren gaan Shanti en Rik samen naar de Comedy avond. Als ze thuis komen vertelt ze aan Rik dat ze voor het eerst niet aan Jasmijn heeft gedacht zonder zich schuldig te voelen.

Jonathan nodigt zijn familie uit voor een etentje in de Rozenboom. Saskia vindt dit wat overdreven en heeft er totaal geen zin in. Toch gaat ze mee omwille van haar nieuwsgierige kinderen en Henk. Jonathan en Saskia ontmoeten elkaar en het is gezellig. Totdat Steef vertelt dat hij een nieuwe computer nodig heeft en Jonathan hem er een aanbied die hij niet meer gebruikt. Saskia wil dit niet en maakt Jonathan duidelijk dat zij hem niet nodig heeft. Er ontstaat onenigheid aan tafel en Saskia loopt weg van het etentje. Steef vindt dit onzin en vindt het juist ontzettend lief van Jonathan. Als Saskia aan het werk is in de Praktijk komt Jonathan langs om zijn excuses aan te bieden. Ook Saskia bied haar excuses aan. Ze legt hem uit dat ze het heel lief vindt dat hij het etentje had georganiseerd, maar dat zij zoiets niet terug kunnen doen. Jonathan geeft aan dit geen probleem te vinden en heeft een voorstel. Steef mag de laptop in bruikleen nemen.

Bedrijfsleider

Demi heeft een top dagje gehad met Jesse. Als ze dit aan Saskia vertelt is ze dolblij voor haar en maakt Demi duidelijk dat ze ervan moet genieten. Wel vraagt Demi zich af wat Jesse voor haar voelt. Ze spreken af in de Koning en gaan samen darten. Als Henk dat ziet is hij niet heel blij. Wanneer ze elkaar ontmoeten probeert Henk hem dan ook duidelijk te maken dat het niet normaal is dat hij als verpleegkundige met Demi uitgaat. Demi gaat al snel weg met Jesse. Ze gaan samen naar het huis van de Verduyntjes. Demi bedankt Jesse voor het thuis brengen en geeft aan dat ze het best moeilijk vindt om een nieuwe relatie te hebben na Marwan. Jesse heeft hier begrip voor en zegt vervolgens dat ie haar heel erg leuk vindt.

Marwan is opzoek naar een nieuwe baan, omdat hij heel weinig geld heeft. Nadat ie het aanbod van afwasser in BOKS had geweigerd bedenkt hij zich en vertelt aan Bing dat hij het toch wilt doen. Maar Bing heeft al iemand anders aangenomen. Wanneer Marwan hoort dat Rik zijn functie is vrijgekomen, probeert hij Bing ervan te overtuigen dat hij geknipt is voor de baan van bedrijfsleider in BOKS. Het lukt hem om hem over te halen. Marwan is druk bezig om de planning van BOKS op orde te krijgen en pleegt dus wat telefoontjes. Dit wil alleen niet zo lukken. Als hij in de avond een drankje doet met Merel in BOKS, wordt hij geroepen door Bing. Bing heeft het rooster ontvangen op zijn kantoor en ziet dat Marwan zichzelf heeft ingeroosterd op de momenten dat niemand kan. Ook zegt Marwan dat hij zelf naar de groothandel is geweest. Bing vindt dit geen taken voor een bedrijfsleider en denkt dat deze baan toch niet iets is voor hem. Marwan pikt dit niet en vertrekt.

Gevonden

Ludo en Janine komen in een heftig conflict over de aanpak van de ontvoering van Stefano. Wanneer Nina hoort van Janine haar beslissing, schrikt ze. Janine wil rechercheur Alex over alles op de hoogte en ze eist van Ludo dat hij ook meewerkt. Nina appt Stefano dat ze een groot probleem hebben. Nola vraagt zich af wanneer Stefano weer terug komt van ‘zakenreis’. Als Ludo een locatie doorkrijgt van waar Stefano zich zou bevinden gaat ie er op af. Janine wil heel graag mee, maar Ludo houd haar tegen en maakt haar duidelijk dat ze het niet moet wagen om de politie in te schakelen.

Ludo rijdt naar de plek toe en vindt Stefano op de grond langs het water. Hij neemt hem mee naar huis. Eenmaal thuis is Janine opgelucht dat Stefano heelhuids thuis is gekomen. Als Nina met Nola daar aankomt is Nina verbaasd om Stefano te zien. Ze gaat snel met Nola weer weg en verzint een ander verhaal. Namelijk dat Stefano niet echt op zakenreis was, maar ruzie had met Ludo maar ze het wel weer goed hadden gemaakt. Nina snapt niet dat Stefano haar niet heeft gewaarschuwd. Stefano wilt nog verder gaan en heeft het plan om Nina’s lot ervoor te gebruiken. Nina geeft aan dat ze het er niet mee eens is.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!