De Kwis is weer terug van weggeweest

De KwisZaterdagavond is Paul de Leeuw terug met een nieuw seizoen van De Kwis. In dit humoristische cabaretprogramma nemen cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe de week door. Dit doen zij aan de hand van verschillende vragen over de afgelopen week. Voor Paul is het niet eenvoudig om deze vragen in zijn eentje te beantwoorden. Daarom ontvangt Paul iedere week een bekende gast die naast hem zit.

Samen met Paul probeert de gast om De kwis zo goed mogelijk te spelen. Maar als De kwis niet goed gespeeld wordt dan staat daar wel iets tegenover. Soms is het lastig, soms is het gevaarlijk maar de kijker kan hier alleen maar van smullen. In de eerste aflevering krijgt Paul hulp van Frans Timmermans, een bekende Nederlandse politicus.

Het nieuwe seizoen van De Kwis zal het wel lastig gaan krijgen. Het staat recht tegenover kijkcijferkanon Ik hou van Holland (RTL 4) geprogrammeerd. Naast De kwis is nog iets nieuws aan de nieuwe zaterdagavond van NPO 1. Direct na het NOS Journaal zendt de publieke omroep de Nederlandse dramaserie Als de dijken breken uit.

In deze dramaserie zijn Susan Visser, Loek Peters, Marie-Mae van Zuilen en Roos Dickmann te zien. Deze dramaserie staat recht tegenover de TV Kantine (RTL 4) en tegenover Wedden dat ik het kan (SBS6). Hoeveel mensen er naar Als de dijken breken zullen kijken, zal zondagochtend duidelijk worden. Dan worden de kijkcijfers door Stichting Kijkonderzoek gepubliceerd.

Als de dijken breken is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij de EO op NPO 1.
De Kwis is iedere zaterdagavond om 21.20 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Bekijk De kwis terug via TVblik.  

Geef een reactie