Een Jaar Van Je Leven: Djedi en Kim W kosten de groep veel geld
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Djedi en Kim W kosten de groep veel geld

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Dit was weer een dure week voor de deelnemers in de loods. Tegenwoordig krijgen de deelnemers als ze de regels verbreken niet meer alleen een gele kaart, maar verdwijnt er ook 10.000 euro uit de pot. De afgelopen week was dit niet één, maar zelfs twee keer het geval.

Al een aantal keer heb ik geschreven dat er kinderachtig gedrag plaatsvindt in de loods. Zo werd er geregeld eten en drinken van elkaar gestolen. Maar verdwijnen er de laatste tijd ook steeds spullen. Ruben en Djedi vonden het leuk om de föhn en krultang te verstoppen. Djedi bedacht dat het nog net iets leuker was als ze een grappende tekst op de muur zou zetten hierover.

Dat de manager een tijdje geleden vertelt had dat schrijven op de muren niet mag en dit een gele kaart zal opleveren was ze even vergeten. Nu lijkt mij dat helemaal geen rare regel. Je gaat toch thuis ook niet op de muren schrijven? Maar goed blijkbaar was Djedi dit even vergeten. Ze was ook even vergeten dat een gele kaart tegenwoordig ook betekent dat er 10.000 euro uit de pot gaat.

Goed het kan natuurlijk dat zij het echt niet meer wist, maar een beetje raar is het wel. Dat vervolgens bijna de hele groep kwaad is kan ik mij ook wel voorstellen. Het gaat toch om serieus geld, ook al is het bedrag dat te winnen valt alsnog wel erg hoog. De tweede keer 10.000 euro uit de pot heeft de groep te danken aan Kim W. Zij had een hele heftige uitbarsting tegen Esther wat haar een gele kaart opleverde.

Het verdwenen scheerapparaat

Niet alleen zijn de föhn en krultang zijn verstopt. Ook het scheerapparaat is nergens te vinden. Manager Jeffrey is er helemaal klaar mee. Hij besluit de groep bij elkaar te roepen en te besluiten om een nieuw scheerapparaat aan te schaffen. Dan eten ze maar een dag minder, dit kinderachtige gedrag moet voorbij zijn.

Daar ben ik het helemaal mee eens, maar aan de andere kant zoals ik ook al eens eerder heb gezegd vervelen de deelnemers zich. Ze hebben erg weinig opdrachten om te volbrengen en de laatste eliminatieopdracht is sowieso al een hele tijd geleden. Ik begrijp het daardoor wel dat de deelnemers wat andere activiteiten gaan verzinnen, zoals het verstoppen van een scheerapparaat.

Gelukkig hebben ze wel een opdracht gekregen, ze kunnen records vanuit het Guinness world boek of Records gaan verbreken. Daar staan hele lastige opdrachten in, dus om deze te kunnen verbreken moeten zij nog wel aardig wat uren oefenen. Dan hebben ze geen tijd meer om spullen te verstoppen.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!