Exit Robin Martens uit GTST niet vrijwillig

Woensdagavond kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten rondom Robin Martens. De actrice is beter bekend als Rikki de Jong uit Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Het blijkt dat zij de soapserie van RTL 4 niet vrijwillig verlaat. Dit nieuws bevestigde Robin aan RTL Boulevard. Dinsdag werd al bekend dat Robin zou stoppen met het soapleven.

Het leek erop alsof ze wilde richten op het maken van video’s voor YouTube. Daar gaat ze vanaf januari 2018 ook vol voor. Maar haar exit uit GTST was niet vrijwillig. De schrijvers van GTST waren klaar met het personage Rikki. Na bijna acht jaar houdt het leven van Rikki op in Meerdijk. Het personage vertrekt met haar nieuwe liefde, Abel (Levi van Kempen), naar Rotterdam. 

Zelf vond Robin dit alles behalve prettig. Ze heeft er zeker tranen om gelaten. Haar fans vonden het nieuws vrij shockend. Niemand had dit nieuws aan zien komen. Daarnaast is het ook opmerkelijk dat Rikki Meerdijk moet verlaten. Het is namelijk al het zoveelste personage dat GTST verlaat.

In het begin van dit seizoen moesten de fans al afscheid nemen van Maxime (Marjolein Keuning). Zij kwam om bij de fatale brand in Boks. Niet veel later verliet ook Job (Jorn Knotter), de halfbroer van Rikki, Meerdijk. Hij hoorde dat zijn ex-vriendin, Anna (Barbara Sloesen), zwanger was. Dus wilde hij maar wat graag bij de geboorte aanwezig zijn.

Bill (Bart van Oomen) verliet ook kort geleden Meerdijk. Zijn liefde, Maxime, was overleden en hij bleef met een gebroken hart achter. Zijn zoon, Rover (Buddy Vedder) verliet ook kort geleden Meerdijk. Door de hele situatie met Kimberly (Britt Scholte), wilde hij zijn leven achter zich laten.

Nu komt Rikki ook bij dit rijtje te staan. Of Rikki voorgoed uit Meerdijk verdwijnt is nog niet helemaal duidelijk. Er bestaat een kans dat zij in de toekomst weer terugkeert. Rikki verhuist naar Rotterdam en kan dus zeker een keer terugkeren.

Of er nu even een eind komt aan de leegloop in Meerdijk, is ook nog niet duidelijk. Het huidige seizoen laat een negatieve trend zien. Veel vaste personages verlaten het soapdorp. Daar komen maar weinig personages voor terug. Dit seizoen maakte Zoë (Anouk Maas) haar opwachting. Zij is momenteel één van de nieuwe gezichten van Meerdijk. Maar voor haar staat een spannende winter-cliffhanger te wachten.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *