Finalisten Belgium’s Got Talent wagen hun kans in Dance As One

2SDC Crew uit Boortmeerbeek bekend van de finale van Belgium’s Got Talent staan vanavond in Dance As One. In hun gekende funky dansstijl haalt de groep z’n beste synchrone moves boven. Gaan ze dit keer wel met de 50.000 euro aan de haal?

Met 2SDC Crew haalde Mike al verschillende grote hiphop awards binnen en won hij meerdere Belgische en wereldkampioenschappen. “Ik dans sinds 1982 en ben een ‘OG’… de eerste generatie hiphopdansers”, vertelt hij.

Toch is synchroon dansen een hele uitdaging, volgens captain Karlijne (34): “Dit is enorm moeilijk voor ons, want Mikes stijl vergt een bepaald gevoel. Het is niet makkelijk om een identiteit uit een persoon – laat staan uit een hele crew – te halen en die om te vormen. Maar we gaan voor wie we zijn: 2SDC Crew is gewoon fun.”

De crew kan bovendien op versterking rekenen van popper Emjay, die in 2016 eveneens niet onopgemerkt voorbijging in Belgium’s Got Talent.Β Ook K-Creation, een groep moderne dansers uit Sint-Genesius-Rode, neemt het podium van Dance As One in. De Nederlandse eer wordt in de vierde auditieshow verdedigd door hiphopgroep DCJ uit Den Haag en jazzdansers BE.YOU.NIQUE uit Zwolle. Beide crews krijgen echter vlak voor hun auditie met pech af te rekenen…

Dance As One vanavond om 20.35 uur bij VTM.

Foto: VTM

Geef een reactie