GTST-blog: Richard’s ‘vrijlating’ loopt volledig uit de hand
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST-blog: Richard’s ‘vrijlating’ loopt volledig uit de hand

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het plan van Billy en Janine liep uit op een drama. De twee speelden een ongeluk na om twee politiemensen te misleiden. Één van deze politiemensen zat in het complot. Het idee was om Richard vrij te krijgen en dan op de vlucht slaan met Billy. Hierdoor zou Billy haar dochter Shanti wederom in de steek laten.

Maar wanneer de politieauto wordt geopend is daar geen Richard. Het plan is gruwelijk mislukt. Billy is woedend omdat ze niet bij Richard is. Ludo is er per toeval achter gekomen waar Janine mee bezig was. Hij heeft het plan laten mislukken. Hij is woedend op Janine, ze heeft samengewerkt met de vijand.

De grote vraag is nu, hoe nu verder? Billy wilde samen met Richard vluchten. Maar dat is nu niet gelukt. Janine hoopte nu eindelijk af te zijn van Billy. De deal was heel duidelijk: Billy het bewijsstuk in de moordzaak op Leon. Janine zou het beruchte boekje over Ludo in handen krijgen. Beide vrouwen zouden dan blij zijn. Dat gaat nu niet meer op. De spanning loopt hierdoor weer enorm op in Meerdijk.

Saskia slaat door

Wanneer Saskia bij Steef op bezoek gaat, heeft ze het moeilijk. De herinneringen aan het misbruik komen allemaal weer naar boven. Ze probeert het te verdringen, maar dat lukt niet. Ze slaat helemaal door wanneer ze schrikt van een aanraking van Steef. Hierop slaat ze Steef letterlijk van zich af. Hiervan is Abby getuige en schrikt zich rot.

Bij Abby lijken de alarmbellen af te gaan. Ze probeert er met Saskia over te praten. Hier wil Saskia echter niet zoveel van weten. Ze werkt Abby dan ook snel het huis uit. Maar echt gerustgesteld is Saskia niet. Ook andere mensen lijken het vreemde gedrag van Saskia op te merken. Komt het geheim dan nu eindelijk uit?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.