GTST-blog: Billy moet een keuze maken
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST-blog: Billy moet een keuze maken

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Als Shanti het contract van Billy te lezen krijgt is zij geschokt dat zij abortus wilde plegen en dan blijkt ook nog dat Rick hier al vanaf wist. Shanti vraagt haar moeder om uitleg. Na het afsluiten van het contract bleek zij zwanger te zijn en heeft ze een nieuwe afspraak gemaakt met Franceska, Pieter’s moeder. Als deze geen kleinkind wilde, moest ze maar geld voor een abortus geven. Ze liet echter geen abortus plegen. Billy geeft Shanti haar armbandje uit het ziekenhuis, wat ze al die jaren zuinig bewaard heeft.

Richard belt Billy voordat hij uit de gevangenis ontsnapt. Hij wil dat zij met hem meegaat naar Brazilië, maar zij wil echter bij Shanti blijven. Ludo laat Daan Shanti uithoren om erachter te komen waarom Richard niet meer wil vluchten en geeft hem opdracht om Richard meer geld te bieden, als hij toch maar vlucht nu Billy niet meegaat. Billy gaat boos naar Ludo, die twee mensen dwingt om de rest van hun leven op de vlucht te zijn. Billy vertelt Shanti dat Richard gaat ontsnappen en zij niet met hem meegaat om bij haar te kunnen blijven. Shanti wil dat ze wel meegaat en niet weer wegrent voor geluk!

Tijdens een met Ludo vooraf opgezet plan, helpt Daan, vermomd als bewaker, Richard te ontsnappen uit de gevangenis. Billy komt net op tijd voor hij in de auto stapt. Zij wil mee, maar Richard verkiest alleen te gaan omdat alleen vluchten makkelijker gaat.

Als er een brief van Roman komt, wil Julian dat Saskia deze in haar aangifte dossier op laat nemen maar zij vertelt nog helemaal geen aangifte te hebben gedaan. Ook bekent ze hem eindelijk dat ze is verkracht. Doordat Merel een motivatie voor de politieacademie moet schrijven, besluit Saskia om samen met Julian naar het politiebureau te gaan en aangifte te doen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!