GTST-blog: Voor wie gaat Nina Sanders uiteindelijk kiezen?
Bron: RTL/Feriet Tunc

GTST-blog: Voor wie gaat Nina Sanders uiteindelijk kiezen?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST

Als Lars een baan heeft aangeboden gekregen in San Diego, vindt Nina dat hij dat moet doen. Ze vindt dat hij moet gaan. Lars zal haar missen maar zij hem ook. Bing merkt dat er wat met Nina is als hij probeert haar te zoenen. Dan zoekt Daan Nina op en zegt dat het goed komt.

Nina vertelt hem dat zij verliefd is op iemand anders dan Bing. Daan begreep dat het Lars was. Hij vertelt Nina ook dat haar vader de baan in San Diego heeft geregeld. Als Nina later weer naar Lars gaat, vertelt ze hem dat haar vader dit heeft geregeld en zegt erbij dat ze niet wil dat Ludo voor haar beslist.

Later hoort Ludo dat Lars bedenktijd heeft gevraagd voor de baan. Als Ludo zijn poging tot manipulatie later aan Janine vertelt besluit zij puin te gaan ruimen. Janine en Nina praten erover. Nina moet een keuze maken, maar heeft al veel met Bing meegemaakt. Lars komt bij Nina op kantoor en wil dat zij een keuze maakt.

Marwan en Julian zijn het er nog steeds niet over eens hoe ze de zaak met Philippa aan moeten gaan pakken. Marwan wil de ritten gaan doen maar Julian vindt het geen oplossing. Bij de politie vertellen dat ze transportjes hebben gedaan is ook geen oplossing, want wat gaat Philippa dan doen?

Bovendien zijn zij medeplichtig. Maar Julian denkt dat ze strafvermindering krijgen als ze daardoor ‘een grote’ te pakken krijgen. Julian besluit alles aan Saskia op te biechten en denkt dat door toch de transporten te doen zijn gezin in ieder geval veilig zal zijn. Saskia vindt dat hij de transportjes nog moet doen. Julian treft Philippa en zegt haar vijf ritjes te willen doen.

Ontploffing in de flat

Als Agaath de bewoners een dag uit de flat stuurt om asbest te verwijderen, krijgen de bewoners een tegemoetkoming. Janine en Lynn regelen dat er een BBQ komt. Lynn en Oriana zullen de catering verzorgen en Agaath betaalt. Op de flat hangt een spandoek van Jan: Huurverhoging nooit!

Renoveren van de flat zal immers huurverhoging veroorzaken. Rick en Shanti verlaten met hun bagage de flat. Rick heeft een hotel geregeld om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de hoogzwangere Shanti.

In de tuin van de flat staat alles opgesteld voor een BBQ. Agaath wandelt er ook rond en komt opdagen met een man. Ze biedt haar excuses aan bij de bewoners, zegt dat er nu asbest verwijderd gaat worden, de bewoners niet meer dan 3% huurverhoging krijgen en dat ze kunnen gaan genieten van een BBQ.

Janine ziet dat Agaath met de man praat. Shanti moet het pand nog even in om te plassen en vraagt of dat nog kan. Zij krijgt toestemming. Dan ontstaat er ‘plotseling’ brand in de ventilatieruimte en is er ineens een ontploffing.

Shanti komt onder het puin terecht. Daan besluit het pand binnen te gaan om Shanti te redden. Ze raakt gewond en buiten bewustzijn en wordt door Daan op het balkon gevonden. Het lukt hem om haar mee naar buiten te krijgen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!