Door Natasja’s Ogen: Het is tijd voor Rob om naar huis te gaan
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Het is tijd voor Rob om naar huis te gaan

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Tijdens dilemma week kwamen de bewoners gelijk weer voor een beslissing te staan, één iemand nomineren of drie mensen veilig stellen? De meeste bewoners kozen ervoor om één iemand te nomineren. Het verbaasde mij nog dat er nog zoveel gekozen was om drie mensen vrij te stellen. Je speelt toch allemaal voor jezelf? Waarom zou je dan kiezen om drie bewoners veilig te stellen? De kans dat je daar zelf bij zit is heel erg klein.

Ik zou echt gekozen hebben om één iemand te nomineren. Dan heb je in ieder geval een keuze in wie er genomineerd gaat worden. Wil natuurlijk alsnog niet zeggen dat diegene ook echt genomineerd gaat zijn, maar de kans is aanwezig. Anders moet je eerst nog een nominatiepin winnen voordat je een invloed kan hebben in de nominatie. Het enige nadeel was dat je voor de hele groep moest nomineren. Dat zorgt altijd voor groepsdruk en voor elkaar napraten.

Een veilige keuze

Want daar was ineens Rob met de meeste stemmen. Een veilige keuze misschien voor de meeste, want Rob is sinds afgelopen weekend geblesseerd. En kan eigenlijk niet echt goed meer meekomen in de groep daardoor. Door sommige werd dit genoemd als veilige keuze, maar ook de ruzie met Ali is een factor geweest voor sommige om Rob te nomineren. Jolien was het niet eens met deze keuze. Ze gaf aan dat ze het te makkelijk vond om Rob te nomineren om zijn blessure, maar in werkelijkheid is ze gewoon bang om naast Rob op de nominatielijst te staan. Rob heeft al meerdere nominatierondes gewonnen en de medebewoners denken daardoor dat hij van iedereen kan winnen.

Persoonlijk denk ik dat Rob steeds minder fans krijgt bij de kijkers. Hij laat de laatste tijd al steeds meer een andere kant zien. Natuurlijk heeft hij nu ook de blessure en vast heel veel pijn, maar ook daarvoor kreeg hij al steeds meer discussies met de mede bewoners. Hoe hij tegen Jason deed over zijn eetgedrag vond ik al niet normaal. En nu ook pas de hele discussie met Ali over natte handdoeken ging erg ver. Afhankelijk van met wie Rob genomineerd is maakt hij een grote kans om er deze week uit te gaan. En ik vind dat ook niet zo gek, hij zal voorlopig nog wel geblesseerd zijn, dat maakt de sfeer er niet beter op. En er zullen binnenkort wel weer wat fysieke opdrachten komen en hij kan daar op dit moment niet aan mee doen. Wat niet echt handig is in een spel als Big Brother.

Potje met hondenhaar

Tijdens deze dilemma week moeten de bewoners ook tegen elkaar strijden om het vraagteken. In de tuin staan drie pilaren met daarop de keuze voor één of drie coins en een vraagteken. Van het vraagteken is niet van tevoren bekend wat daarmee te winnen, of te verliezen valt. Het is niet altijd iets positiefs, Chayron is al zijn coins al kwijtgeraakt door op het vraagteken te drukken. Dat was dan wel weer positief voor Ali, die de coins heeft gekregen.

Jacqueline won een persoonlijk item, daar deed ze eerst heel geheimzinnig over. En dat begrijp ik, want haar persoonlijke item was een potje met hondenhaar. Jacqueline heeft thuis een hondje van vier jaar oud en daarvan heeft zij nu een potje met haren gewonnen. Zo is het hondje toch nog een beetje bij haar. Ik vind het een bijzonder persoonlijk item. Ik had dan misschien liever een foto van de hond gewild dan een paar plukken haar, maar ieder zijn eigen ding.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!