Jong danstalent aan zet in ‘So You Think You Can Dance: The Next Generation’

soyouthinkJong danstalent tussen 9 en 14 jaar krijgt in ‘So You Think You Can Dance: The Next Generation’, vanaf vanavond te zien bij RTL 5, de kans om de spotlights te claimen. Uitgesloten van deelname aan de reguliere ‘So You Think’-reeks vanwege hun leeftijd gaat met deze speciale editie een wens in vervulling.

Niets staat hen meer in de weg om zich vol overgave in dit avontuur te storten. The next generation-dansers doen er dan ook alles aan om het publiek en juryleden Dan Karaty, Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina en Ish Ait Hamou compleet weg te blazen met indrukwekkende dance moves. De jeugdige deelnemers hoeven niet te rekenen op een mildere versie van het jurycommentaar, want zoals altijd is het viertal streng maar rechtvaardig in hun oordeel. Het presentatieduo Lieke van Lexmond en Dennis Weening staat de kandidaten bij tijdens deze indrukwekkende experience.

‘So You Think You Can Dance: The Next Generation’ trapt af met vijf auditierondes waarbij alleen de meest opvallende dansers doorgaan. De ongeveer honderd uitblinkers maken zich vervolgens op voor de pittige bootcamp. Na de bootcamp zijn er nog dertig kandidaten die wekelijks per tien dansers te zien zijn in drie halve finale shows. Slechts zes lucky few mogen zich uiteindelijk finalist noemen en schitteren in de spannende live finale op zondag 16 juni. Hierin geeft de jury uiteraard hun commentaar, maar heeft de kijker de allesbeslissende stem.

 

Uiteindelijk wordt één jong danstalent na tien weken uitgeroepen tot meest talentvolle danser van Nederland en wint 10.000 euro in de vorm van een studiefonds.

 

Uitzending RTL 5: ‘So You Think You Can Dance: The Next Generation’, wekelijks vanaf zondag 14 april, tussen 20.00 uur en 21.30 uur.

 

Geef een reactie