NPO deze zomer met veel nieuwe programma’s

De kijkers hoeven deze niet stil te zitten. De NPO komt namelijk met een tal van nieuwe programma’s. Zo heeft de NPO woensdag bekendgemaakt.

“Er gaan meer nieuwe programma’s en nieuwe series van bestaande programma’s van start dan in voorgaande zomers. Dit past in de beweging die de NPO maakt naar een zomerprogrammering die net zo rijk is als in de rest van het jaar.” Vorig jaar ging de late night talkshow met Eva Jinek door in de zomer. Dit jaar gaat ook de programmering in de vooravond door.

Naast de vast vooravond komt de publieke omroep komende zomer ook met veel nieuwe programma’s. Zo presenteert Astrid Joosten het nieuwe programma Tien voor Taal en gaat Rutger Castricum buren met elkaar proberen te verzoenen. In De Opvolgers gunt Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck ons een blik in de wereld van familiebedrijven, met M is er een nieuw programma op de vooravond en Matthijs van Nieuwkerk krijgt een programma over boeken.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het versterken van de publieke waarde van onze programma’s en aan hun brede toegankelijkheid. Het Nederlandse publiek waardeert dat. Onze programma’s krijgen een 8.2 voor hun publieke waarde en een 8.7 voor hun kwaliteit. Wij willen voorzien in de grote behoefte aan spraakmakende en mooie programma’s van eigen bodem. Aan verhalen van en over Nederland, aan gedegen en betrouwbare journalistiek. Over ons land, onze taal, onze cultuur en onze identiteit. Ook in de zomer zijn we er voor iedereen, met maar liefst 85% Nederlandse programma’s.”

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *