Paul de Leeuw bleef bij BNNVARA voor De Kwis

Paul de Leeuw bleef de afgelopen jaren bij BNNVARA voor het succesvolle programma De Kwis. Dat zei de presentator vrijdagavond in RTL Late Night. Toen het satirische programma onlangs stopte, ging De Leeuw serieuzer dan ooit om zich heen kijken. Nu maakt hij de overstap naar RTL.

“Dat was mijn kindje”, aldus Paul in RTL Late Night. “Maar De Kwis stopte. Dan kom je in een soort grilligheid: Wat kan ik nog doen? Ik zag niet een nieuw programma aankomen waarin ik nog een rol zou spelen.” Na deze zomer stopt Paul bij BNNVARA, waar hij sinds 1990 programma’s maakte.

Bij RTL neemt Paul het stokje over van Gordon als jurylid in Holland’s Got Talent. “Er zijn veel programma’s bij de Publieke Omroep die ik leuk vind, zoals Heel Holland Bakt en Maestro, maar dat zijn programma’s die BNNVARA niet maakt. Wat wil ik nog? Toen kwam Holland’s Got Talent.”

De Leeuw gaat bij RTL ook zelf programma’s maken. “Nu zeggen ze ook: Wil je niet een personalityshow maken waar je goed in bent? Improviseren, mensen blij maken, mensen ontroeren met muziek of met wensen. Toen ben ik gaan nadenken en heb ik besloten: Ja ik ga het gewoon doen.”

Foto: BNNVARA / Annemieke van der Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *