Ruud de Wild schrijft radiogeschiedenis

Radio-dj Ruud de Wild maakt op dinsdag 5 juni, wereldmilieudag zijn dagelijkse middagshow eenmalig onder water. Een unieke uitzending, want voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt.

Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van Noorderdierenpark in Emmen, vraagt Ruud aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’. “De stijgende zeespiegel en de ‘plastic soep’ zijn onderwerpen die me sterk bezig houden.

Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”.

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. Ruud: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter diepte is echt uniek”.

Foto; NPO Radio 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *