‘SBS kan dit seizoen maar beter afschrijven’

GERARD_TESS_9211SBS 6 kan zich het best nu al richten op komend najaar. De in moeilijkheden verkerende zender doet er goed aan het huidige tv-seizoen te laten voor wat het is. Dat zegt mediawetenschapperMaarten Reesink maandag in Metro. De enige munitie die SBS 6 dit voorjaar nog heeft is de talentenjacht Bloed Zweet En Tranen. “Dit seizoen is verloren, vooral omdat nieuw groot amusement tijd kost om voor te bereiden. Wat SBS nu moet doen is een visie ontwikkelen voor de komende jaren“, stelt hij.

Die visie is compleet kwijt, vindt Reesink. “De kijker weet niet wat hij kan verwachten. Toen Tina Nijkamp nog aan het roer stond wist ik: als ik op SBS 6 afstem, krijg ik programma’s voorgeschoteld die zowel plat, als op het randje, als grappig zijn. Nu is dat niet meer.”

Hij is niet onder de indruk van het zendermanagement. “SBS koopt een heleboel formats in de hoop dat er een paar aanslaan. Op die manier kan een chimpansee ook een zender leiden. Ik wil horen dat ze zich weer gaan profileren als de volkse zender die het ooit was. Of als een sensatiezender met alleen maar politieseries.”

Nu proberen ze maar wat uit met af en toe een succesje. En dat werkt niet, want de kijker haakt af.

© Mediacourant

Geef een reactie