Summer Songs 2018: #7 Christina Aguilera

Het is buiten geen 30 graden meer. Af en toe een (verfrissende) bui en maximaal 25 graden. Dat klinkt een stuk fijner dan de 30 graden of meer. Ook al is het ‘minder’ zomer weer, het is wel tijd voor een nieuwe Summer Songs. In deze editie staat Christina Aguilera centraal. Deze zangeres heeft behoorlijk veel hits op haar naam staan. Maar welke zijn ook alweer zomers? 

Als er twee nummers zomers te noemen zijn, dan zijn dat wel Candyman en Ain’t No Other Man. De melodie van beide nummers zijn behoorlijk aanstekelijk. Vooral in Candyman zit een bijzondere melodie. Alleen van die melodie krijg je al zin in de zomer. Datzelfde geldt ook voor Ain’t No Other Man. Je kunt merken dat deze nummers op elkaar lijken. 

Christina Aguilera – Candyman:

Samen met Missy Elliot bracht Christina het nummer Car Wash uit. Dit was de titelsong van de animatiefilm Shark Tale. Wat een té gekke cover werd dat. Mede door dit nummer is de film een succes geworden. Tenminste, aan de melodie heeft het zeker niet gelegen. Dit was niet de eerste keer dat Christina samenwerkte met Missy. Die twee deden dat namelijk al eens eerder.

Christina Aguilera & Missy Elliot – Car Wash:

Wederom werd dit nummer, Lady Marmalade, een titelsong van een film. Christina, Missy, P!nk, Mya en Lil’ Kim brachten Lady Marmalade uit. Dit werd meteen een enorme hit. Veel kinderen zongen dit nummer moeiteloos mee. Maar er was nogal een beetje ophef over dit nummer. Sommige delen van de tekst zijn niet echt voor kinderen bedoeld. Ondanks die ‘kritiek’ scoorden de zangeressen er wel een hit mee.

Met rapper bracht Christina het nummer Dirrty uit. Ook hierover was enorm veel ophef. De ‘brave’ zangeres liet zich ineens van een totale andere kant zien. Zij ging ineens in vrij weinig kleding vechten. Het was behoorlijk bloot in die tijd. Maar op de radio zie je niets van de clip. Het is een lekker nummer voor in de zomer. Alleen de tekst is alles behalve zomers. Ik bedoel wie wil  er nu ‘vuil’ worden in de zomer?

Nee dan zijn Genie In A Bottle en Come On Over meer zomer vriendelijk. Dat was in de begin tijd van Christina. Toen was alles nog lief en vriendelijk. Op dat moment had de zangeres nog een ‘braaf’ imago. Dankzij Dirrty was dat ‘brave’ imago in één klap weg. Maar Genie In A Bottle had een vrij zomerse melodie. Die past prima in de zomermaanden. Dat geldt ook zeker voor Come On Over. Die horen thuis in de zomer.

Christina Aguilera – Genie In A Bottle:

Met rapper Pitbull kwam Christina met Feel This Moment. Nu hebben we het pas over een zomerhit! De melodie van dit nummer is helemaal van deze tijd. Pitbull werkte met veel zangeressen samen. Zo maakte hij hits met onder andere Jennifer Lopez. Maar de rapper wilde ook met Christina samenwerken. Met succes; het werd een enorme zomerhit. Dit nummer wordt ook nu nog vaak op de radiozenders gedraaid.

Christina Aguilera & Pitbull – Feel This Moment:

De mooiste samenwerking (tot nu toe) is toch wel met Ricky Martin. Zij brachten samen Nobody Wants To Be Lonely uit. De tekst in dit nummer kwam wel aan. Niemand wil alleen zijn, ook niet in de zomer. De stemmen van Christina en Ricky pasten perfect bij elkaar. Je denkt niet meteen aan de zomer bij dit nummer. Maar het past perfect op een warme zomeravond, bij zonsondergang. Heerlijk genieten van dit prachtige nummer, wat wil je op een zomerse avond nog meer?

Christina Aguilera & Ricky Martin – Nobody Wants To Be Lonely:

Met dit mooie nummer is de zevende editie van Summer Songs een feit. Volgende week verschijnt editie nummer acht alweer. In die editie staat de zestig jarige zangeres Madonna centraal! Ook deze zangeres heeft heel veel hits op haar naam staan. Het wordt nog lastig kiezen welke nu zomers te noemen zijn. Hoe dat uitpakt is volgende week te lezen!

Tot volgende week!

Geef een reactie