TV-première Eurovisie Songfestival-inzending in The Voice of Holland

tvohVrijdag aanstaande is de halve finale van ‘The voice of Holland’. Hierin wordt met crossbattles bepaald welke vier van de laatste acht acts doorgaan naar de finale op vrijdag 19 december.

Ook wordt hun single gepresenteerd, een track speciaal voor hen gespreven (‘The Story of My Life’). Bovendien treedt coach Trijntje Oosterhuis op. Zij vertegenwoordigt Nederland op het aankomende Eurovisie Songfestival, net als collega-coach Ilse DeLange dat vorig jaar (met veel succes) deed. Trijntje brengt live haar inzending ten gehore, het zal dan voor het eerst zijn dat zij dit op tv doet.

Met de crossbattles bepaalt een coach wie van zijn of haar protegees gematcht wordt met een kandidaat van een andere coach. Met als inzet een finaleplaats. Zo is men op het volgende schema gekomen:

April & Dr. Rum (Team Ali B) – Sjors van der Panne (Team Borsato)
O’G3NE (Team Borsato) – Megan Brands (Team Ilse)
Duncan de Moor (Team Ilse) – Emmaly Brown (Team Trijntje)
David Dam (Team Trijntje) – Guus Mulder (Team Ali B)

‘The Story Of My Life’ is een idee van Pharrell Williams, coach in de Amerikaanse editie van ‘The Voice’, voor de acht singles van de halve finalisten. Deze worden speciaal met behulp van grote artiesten voor hen gecomponeerd en geproduceerd en zijn hen hierdoor op het lijf geschreven. Worstelt iemand met een bepaalde ervaring of staat zijn of haar leven volledig in het teken van muziek, of van een verloren liefde, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk zeer prominent in deze single terug. De coaches zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van de singles van hun halvefinalisten. Alle acht de singles worden uitgebracht maar alleen de vier singles van de finalisten worden in de finaleweek gepromoot.

De liveshows van ‘The voice of Holland’ worden gepresenteerd Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Jamai Loman. De coaches dit vijfde seizoen zijn Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B. Het populaire RTL 4-programma wordt geproduceerd door Talpa.

RTL 4, vrijdag 12 december 22.30 – 22.45 uur

Bekijk The Voice of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland

Geef een reactie