Bed and Breakfast: ‘Dat is een plus’

Eindelijk zijn er weer nieuwe afleveringen van Bed and Breakfast (BenB). Het heeft even geduurd maar er zijn weer drie koppels gevonden hoor. Het eerste koppel bestaat uit Anne-Klare en Ardi. Vooral Anne-Klare valt mij meteen op. Volgens mij is het iemand die alles zelf wil regelen. Ze komt ook wel een beetje vreemd over.

Ria en Mike zijn het eerste koppel wat de BenB van Anne-Klare en Ardi mag beoordelen. Zelf vindt Ria zichzelf dierlijk, waar Mike handig gebruik van lijkt te maken. Sommige dingen hoef je als kijker echt niet te weten hoor. In de slaapkamer moesten zij wel op zoek naar de spiegel. Want Ria wil wel weten of ze er goed uit ziet. Heel belangrijk natuurlijk… ‘Dat is al een plus’ werd er nog even gezegd.

Dat hoor je niet vaak. ‘Dat is een plus’, dan zou ik zelf zoiets zeggen zoals ‘Dat is een pluspunt’ of dat is een voordeel’. Maar een volwassen persoon die een woord afkort vind ik best bijzonder. Dat is meer iets wat de jeugd zou doen. De tijden veranderen blijkbaar weer. Ik vind deze ontwikkeling een beetje ‘min’.

Het derde en laatste koppel bestaat uit Marline en Derk. Zij vinden het allemaal een beetje spannend. Waar de andere koppels meteen vrij open lijken, is vooral Marline een beetje afwachtend. Overigens is dat helemaal niet erg, dat zou ik zelf waarschijnlijk ook zijn in het gezelschap. Maar het ijs werd gelukkig al snel gebroken.

Het uitje van Anne-Klare en Ardi ging over koffie. Iedereen mocht gezellig koffiedik komen kijken. Daar bleef het niet bij, er werd daarna ook geroeid! Iedereen was lekker actief, dat had niemand volgens mij verwacht. Dus iedereen was lekker moe toen de nacht viel. In bed viel vooral Mike op dat er geen lampje bij het bed bleek te hangen. Want hij wilde dolgraag nog even lezen en dat kon dus niet. Marline en Derk hadden totaal niets aan te merken. Of misschien durfden ze dat simpelweg niet, ook dat is mogelijk.

De tweede BenB die beoordeeld mocht worden was van Ria en Mike. In de kamer voor Marline en Derk bevond zich een bad midden in de slaapkamer. Dat vond ik best opmerkelijk en ergens ook wel handig. Gewoon uit bed en meteen in bad, dat lijkt toch bijna wel een droom? Anne-Klare is iemand die niet zo va delen houdt. Ze wil liever alles voor zichzelf hebben. Dus blijer kon je haar niet maken hé? Ze hoefde niet het bad te delen met Ria en Mike.

Het uitje was een regelrechte nachtmerrie voor Marline. Zij houdt totaal niet van dieren, dat heeft ze meerdere malen aangeven. Want Marline moest aan de slag met schapen. Dat vond ze vreselijk, maar ik vind het wel weer knap dat haar trots op zij zette en er toch voor ging. Dat mag ook wel even gezegd worden!

Vlak voor het ontbijt wist Ria mij bijzonder te verbazen. Met een brede glimlach gaf ze aan bestek voor mannen en bestek voor vrouwen te hebben. Daar heeft ze serieus over nagedacht. Ik snap dat niet, bestek is toch voor iedereen hetzelfde? Of de mannen het juiste bestek gebruikt hebben is mij niet duidelijk. De onzekerheid hierover is bijna ondragelijk hoor.

Gelukkig was het ontbijt wel heel erg gezellig. Dat werd samengedaan in een gezamenlijke ruimte. Wederom kon Ardi zich niet inhouden. Hij had geen lampje om te lezen, kortom weer een ongelooflijk drama. Derk vond vooral de kraan in het bad niet goed. Maar hij heeft niet genoten van het bad, dus waar maak je je dan druk om?

Als laatste werd de BenB beoordeeld van Marline en Derk. Meteen vielen Anne-Klare en Ardi met de neus in de boter. Zij hadden maar liefst twee verdiepingen. Er is zelfs een stapelbed! Het leek allemaal leuk, maar Ardi had toch wat te ‘zeuren’. Want ja, het blijft toch Ardi.

Voor Ria en Mike was vooral de trap heel spannend. Het was een ronde trap die er niet heel veilig uitzag inderdaad. Ik zou daar ook niet heel graag vanaf willen lopen. Maar een andere optie is er niet, een lift is niet aanwezig. Over trappen gesproken, het uitje ging over een hele andere trap. De koppels mochten gezellig traplopen op de Martinitoren. Volgens gids Joost was deze toren 96,8 meter. Dat vond ik dan wel weer heel knap van Joost.

Na het uitje werd het snel tijd om te gaan slapen. Het ontbijt wat daarop volgde was weer tiptop voor elkaar. Iedereen genoot zichtbaar van al het lekkers. Dus was het tijd om de laatste tips uit te wisselen. Marline was behoorlijk zenuwachtig voor de feedback. Maar het viel reuze mee. Mike had een houtkachel wel fijn gevonden en Ardi wil een eigengemaakte kast zien.

Al met al was het weer een bijzondere afleveringen. Uiteindelijk gingen Ria en Mike er met de overwinning vandoor. Zij kregen het meeste geld van de andere koppels. Nu hebben zij eeuwige roem. Want wie wil er nu niet winnen?

Het is overigens wel even wennen om BenB op de vrijdagavond te zien. Normaal gesproken kwam het op zondag of maandag. Maar het is een kwestie van wennen, op welke dag het ook te zien is, het blijkt een heerlijk programma om te volgen. Ik kan bijvoorbeeld nu al naar volgende week kijken.

Bed and Breakfast is iedere vrijdagavond om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Foto: Max

Geef een reactie