Holland’s Got Talent 2019: Heidi, Heidi und Heidi

Zaterdagavond werd Zwolle even omgetoverd tot een soort mini Duitsland. Kimberly kwam met een heel pittig Duits kostuum het podium op. Meteen werd duidelijk dat zij kwam doen; zingen! Nou dat ging niet helemaal vlekkeloos. Haar Duitse uitspraken waren niet even zuiver en haar stem trouwens ook niet. Maar gezellig was het zeker wel. Zo zong zij het nummer Heidi, bekend van de films en boeken en tekenfilmserie.

Maar zit Nederland hier wel op te wachten? Misschien is het leuk voor carnaval, wat ook alweer voor de deur staat. Helaas wist Kimberly geen ronde door te komen. Wie weet kan zij gewoon gezellig blijven optreden op buurtfeesten of gewoon in Duitsland zelf. Uit ervaring weet ik dat Duitsland gek is op deze muziek. Waarom ik dit weet wil ik graag voor mezelf houden.

De twintigjarige Sanne wist wel indruk te maken met haar stem. Zo zong zij een Nederlandstalig nummer uit een musical. Het klonk werkelijk prachtig en spat zuiver. Ik kreeg er zelf kippenvel van, net als Angela. Dat vind ik toch wel knap, als je dat gevoel ook thuis kunt krijgen. Natuurlijk kreeg Sanne vier keer een ja en dus is ze een ronde verder.

Helaas waren er ook heel veel slechte zangeressen. Nou ja, zangeressen, het waren eerder mannen verkleed als vrouw. Nu heb ik daar niets op tegen, iedereen mag dat helemaal zelf weten. Maar je stem moet wel goed zijn hoor. Toch was er één die mij wel geraakt heeft. Niki Today met hulp van Dirk op de piano deed het wel op een hele eigen manier. Daar houd ik dan wel weer van. Gewoon lekker jezelf kunnen zijn, dat is al een talent op zich.

Bij Holland’s Got Talent hoort ook wel iets magisch. Dat kwam de tweeëndertigjarige Robin even laten zien. Hij was heel goed met kaarten in de weer. Af en toe probeerde hij te flirten met Chantal, maar dat hoorde ook een beetje bij de act volgens mij. De jury vond de act er heel goed uit zien en dus plaatste hij zich voor een volgende ronde.

In tegenstelling tot de negenentwintigjarige Eric. Hij dacht wel even een truc te kunnen laten zien met een Rubiks. Nou dat viel heel erg tegen. Aan zijn uitstraling lag het niet, hij leek zelf wel een beetje op een Rubiks cube. Gelukkig had hij wel even drieëndertig record op zijn naam staan. Alsof dat iets uitmaakt op het podium van deze talentenjacht. Nee, Eric mocht toch weer naar huis.

Waar ik echt twee naar moest kijken was een twaalfjarig meisje. Zij kwam op het podium op met een stokpaardje. Ik heb ook even gelachen om deze opkomst. Want een act met een stokpaardje kon alleen maar misgaan volgens mij. Nou nee dus, het ging om springen zonder paard. Of het echt iets is voor deze talentenjacht weet ik niet, maar ze heeft zich wel geplaatst voor de volgende ronde. Toch zijn er andere acts die meer talent hebben.

Nu zitten de audities er voor dit seizoen erop. Het is nu aan de jury om te bepalen wie erdoor mag naar de halve finales. Vier acts hebben zich automatisch geplaatst voor de liveshows. Zij kregen een Golden Ticket uitgereikt. Dus daardoor maken zij ook extra kans om de grote finale te halen. Wie weet wint er wel iemand me een Golden Ticket. Volgende week wordt bekend welke acts er de strijd met elkaar aan gaan. Wie kan zich nogmaals bewijzen tegenover de jury? Vinden de juryleden de acts beter geworden? Of kleuren de kruizen alsnog op rood?

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL / William Rutten

Geef een reactie