Nederlands-Vlaamse Netflix-serie krijgt vervolg

De opnames van het tweede seizoen van de Nederlandse-Vlaamse serie Undercover zijn vandaag begonnen. Dat hebben Eén en productiehuis De Mensen bekend gemaakt.

Nadat de eerste vijf afleveringen op Eén een gemiddelde score haalden van 1.211.260 kijkers met een marktaandeel van 38.9% (4+; live +7), begint Tom Waes extra gemotiveerd aan z’n werk op de set van seizoen 2. Tom deelde net zelf een foto van op de set van het nieuwe seizoen.

Tom Waes: “Ik speel opnieuw undercoveragent Bob Lemmens, die na de emotionele gebeurtenissen van seizoen één na lange tijd opnieuw afspreekt met z’n collega Kim. Dus Anna Drijver is er ook weer bij, en dat is heerlijk, want ze is naast een topactrice intussen ook een goeie vriendin geworden. Het weerzien is ook de scène die we eerst zullen draaien. Over het verhaal mag ik nog niet veel zeggen, maar het wordt weer superspannend. De scenaristen hebben zichzelf weer overtroffen.”

De opnamen zullen lopen van twee april tot eind september. Naast vertrouwde gezichten Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers (Ferry Bouman) en Elise Schaap (Danielle Bouman), sluiten onder anderen Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Ruth Becquart en Chris Lomme zich aan bij de cast.

Olivier Goris, netmanager van Eén: “We waren meteen overtuigd van het grote potentieel van Undercover en hebben al heel snel aan de makers gevraagd om een tweede seizoen op te zetten.  Dat deze spannende Eén-reeks ondertussen ook de grenzen oversteekt, vinden we extra fijn. De prijzen en nominaties in Frankrijk, Duitsland en Amerika tonen aan dat Undercover ook internationaal veel lof krijgt. En als ik de nieuwe cast bekijk, denk ik dat we goed zitten voor een sterk vervolg.”

Het eerste seizoen won awards voor beste serie op het festival Cinequest in Californië en Seriencamp in München. Tom Waes mocht ook de rode loper op in Cannes, dankzij een nominatie op Canneséries. Op 3 mei wordt de reeks in Nederland, Amerika en een hele lijst andere landen gelanceerd op Netflix en ook het Duitse ZDF zal Undercover uitzenden.

Foto: VRT

Geef een reactie