Summer Songs 2017: #4 Faith

Begin 2017 komt Universal met een muzikale animatiefilm Sing. In deze animatiefilm draait het allemaal om de koala Buster. Hij heeft een groot theater wat vroeger druk bezocht werd. Helaas staan de zaken er op dit moment iets minder goed voor. De bezoekersaantallen lopen in rap tempo terug. Buster moet iets verzinnen om zijn theater te redden. Ineens heeft hij een briljant idee: een talentenjacht!

Door een slordige typefout komen er meer dieren op auditie dan werd gedacht. Buster kan zijn geluk niet op en hoort alle audities aan. Veel hits volgen elkaar in rap tempo op. Zo komt er een nummer van Lady Gaga (Bad Romance) voorbij en Shake It Off (Taylor Swift). Maar ook komen er nummers uit de jaren ’80 voorbij. Een goed voorbeeld hiervan is het nummer Venus (Bananarama gecoverd in 1986). 

De titelsong van de animatiefilm Sing, Faith, is geschreven door Ryan Tedder, Stevie Wonder en Francis Farewell. Dit nummer werd een duet tussen Stevie Wonder zelf en Ariana Grande. Het werd een vrolijk en bovendien uptempo nummer. Een mooie mix tussen pop en funk. Dit is met recht wel een zomers nummer te noemen. De melodie past perfect bij de animatiefilm Faith.

Het nummer Faith gaat over in jezelf geloven. Buster geloofde in zijn plannen voor zijn theater. Helaas pakten deze plannen niet helemaal goed uit. Maar ondanks alle tegenslagen bleef Buster hoop houden. Deze hoop heeft hem geholpen om zijn theater toch te redden. Bij het horen van het nummer Faith blijf je dan ook zeker niet stil zitten.

Hoewel de film in januari in de bioscopen draaide, is het nummer wel typisch zomers. Naast Faith staan er nog veel meer zomerse nummers op de officiële soundtrack. Zo staat het nummer Venus er ook op. Deze versie is opnieuw ingezongen door Nick Kroll en Reese Witherspoon. Dit is echt een nummer wat zeker thuis hoort in deze film.

Een ander mooi voorbeeld is het nummer Around The World – Rumba van Señor Coconot and His Orchestra. Ook dit nummer is weer typisch zomers. Daarnaast staat ook Bamboleo van Gipsy Kings op dit album. Dit nummer is ook weer een echt zomers nummer.

Maar de titelsong van Sing is toch Faith. De samenwerking tussen Stevie en Ariana is ook best bijzonder. Een soulzanger die een duet opneemt met een popzangeres. Het nummer is dan ook zeker geslaagd. In de Nederlandse hitlijsten is het nummer niet heel hoog geëindigd. Toch is dit nummer een mooie combinatie met de animatiefilm. Een swingend nummer bij een swingende film. Dat is meer dan gelukt bij Sing.

Sing is een muzikale animatiefilm voor jong en oud. De muziek in Sing is ontzettend goed gekozen. Er komen zowel nieuwe nummers in voor, als ook nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Dat maakt Sing tot een groot succes. Het nummer Faith is weer een mooi voorbeeld van een combinatie tussen film en muziek.

Bekijk hieronder het nummer Faith van Stevie Wonder en Ariana Grande:

Volgende week zal Summer Songs weer in het teken staan van één artiest. In de vijfde editie zal zangeres Kylie Minogue centraal staan. Welke hits heeft zij allemaal gescoord? Welke nummers zijn typisch zomers te noemen? Dat is volgende week allemaal te lezen in een nieuwe Summer Songs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *